Eigen codes gebruiken

In e-CertNL kunt u eigen codes gebruiken om snel gegevens in te vullen, voorheen bekend als Adresboek of Aanvraaggevens. Op meerdere plekken bij het aanmaken van een aanvraag kunt u hiervan gebruikmaken, zoals op Zending-niveau bij de adressen van Exporteur, Opslag en Consignee, of op Orderregel-niveau Artikelomschrijving en Registraties (afhankelijk van uw sector). Een eigen code is een door uzelf bedachte code om een referentie op te roepen, denk bij voorbeeld aan “Op3” voor uw Opslaglocatie 3, of  misschien “xu” voor Exportlocatie Utrecht. Let op: in elk type Eigen code (Afgifteplaats, Artikel, Consignee, etc) kan uw Eigen code maar één keer voorkomen. Het is dus een unieke sleutel binnen dat type, gekoppeld aan bepaalde invulvelden.

Eigen codes gebruiken

In de formulieren van e-Cert kunt u Eigen codes als volgt toepassen. In elk veld waarin eigen codes in gebruikt kunnen worden, begint u met het typen van de code. Onder uw invulveld verschijnt dan een lijstje met waarden die hieraan voldoen. Hierbij wordt gezocht in alle velden van uw Eigen codes, dus ook in adresregels, plaatsnamen etc. Heeft u bijvoorbeeld meerdere Eigen codes waarin “str” voorkomt en u begint te typen in het veld, verschijnt er een lijstje onder waaruit u de juiste kunt kiezen:


Voorbeeld van uitklaplijst met eigen codes op basis van ingevoerde letters “str” (de onderste in dit overzicht verschijnt doordat “str” onderdeel is van de adresregel).

Beheer van Eigen codes

Het beheren van Eigen codes gebeurt in de onderdeel Bedrijfsgegevens, toegangelijk vanuit het hoofdmenu van de applicatie. De tab Eigen codes geeft een overzicht van de beschikbare codes waarin u kunt zoeken en nieuwe codes kunt toevoegen. U kunt voor eigen gebruik de codes ook exporteren (als .csv-bestand). Let op: wanneer u codes uit een csv bestand importeert, worden alle bestaande Eigen codes vervangen!

Toevoegen van Eigen codes vanuit een aanvraag

Tijdens het maken van aanvraag kunt u tussendoor Eigen codes toevoegen. Naast elk veld dat gekoppeld kan worden met Eigen codes staat in het scherm een plus icoon. Als u hierop klikt, verschijnt er een extra scherm met de velden die horen bij het type Eigen code. Na het invullen van de gegevens wordt de nieuwe Eigen code direct in het formulier geplaatst en kunt u verder met de aanvraag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!