NVWA sluit MoU met Korea QIA over e-certificering landbouwproducten


Op 28 maart j.l. tekenden IG NVWA Wim Schreuders en Yong Ho Park, hoofd van Korea Animal, Plant and Fisheries Quarantaine and Inspection Service een MoU inzake electronische certificering van landbouwproducten. De MoU werd getekend in bijzijn van Minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken en de Koreaanse Deputy minister Lee van Buitenlandse Zaken en Handel, tijdens een handels en investering diner in het Zuid-Koreaanse Seoul.

Nederland is het eerste land dat succesvolle samenwerking heeft met Zuid-Korea op gebied van e-certificering van handelsdocumenten. De MoU is een vervolg op een succesvol pilotproject, dat resulteerde in de oplevering van e-certificaten voor zaaizaden. NVWA en QIA gaan nu samen werken aan de uitbreiding naar andere landbouwproducten.  De bedoeling is dat e-certificaten op termijn papieren certificaten gaan vervangen.

Tijdens zijn bezoek aan Zuid-Korea bezicht had bijeenkomsten met overheidsdiensten op gebied van gezondheid van mens, plant en dier (Korea FDA, Bureau of Health van Seoul City en Korea QIA). Daarnaast sprak hij met Nederlandse zakenmensen en bracht hij een bezoeken aan voedingsmiddelenbedrijf Pulmuone.

 

20120329-MoU-met-Korea

Foto: IG NVWA Wim Schreuders en Yong Ho Park, hoofd van Korea Animal, Plant and Fisheries Quarantaine and Inspection Service.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!