Pilot Groenten & Fruit van start


Op maandag 24 juni is de pilotfase van CLIENT Export Consumptief en Eindmateriaal van start gegaan. Voor tien veelgebruikte landen waren de eisen en dekkingen voor de Groenten & Fruitsector klaar. Eind deze week komen daar alle andere landen bij. Begin augustus kunnen de sierteelt pilotbedrijven beschikken over tien veel gebruikte landen en snel daarna over alle landen.

De Groenten en Fruit pilotbedrijven blijven hun reguliere werkwijze uitvoeren. Daarnaast voeren zij een kwart van hun orders ook in CLIENT Export in. Op deze manier controleren zij of het systeem de juiste eisen bevat, of de juiste verklaringsteksten worden getoond en of de opgemaakte certificaten correct zijn. De sierteelt bedrijven zullen vanaf augustus hetzelfde gaan doen.

Indien de bedrijven tegen problemen aanlopen staat er een Task Force klaar om ze bij te staan en veranderingen in het systeem door te voeren. In deze zogenaamde Task Force zijn KCB, PD, CLIENT Export, FrugiVenta en VGB vertegenwoordigd. Met zijn allen zorgen zij ervoor dat CLIENT Export wordt geperfectioneerd voordat deze beschikbaar wordt gesteld aan het bedrijfsleven.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!