Webapplicatie E-Cert Inspectie

Shcermvoorbeelden van de applicatie op smartphones.

13-04-2016 | Begin van dit jaar is gestart met het ontwikkelen van een webapplicatie om het administratieve deel van het keuringsproces te stroomlijnen en waardoor het aantal te verrichten handelingen afneemt.

In de huidige situatie gebeurt inspectie met behulp van een laptop en moet na opstarten hiervan ingelogd worden om de administratieve afhandeling van het keuringsproces te kunnen starten.

In samenspraak met diverse disciplines binnen de Taskforce CLIENT (Functioneel applicatiebeheer, technisch applicatiebeheer e.a.) is gekomen tot het aanpassen van reeds bestaande technische mogelijkheden. In de nieuwe situatie is het daardoor mogelijk om diverse taken van de inspecties simpelweg via de smartphone te laten verlopen.

Een demoversie van deze applicatie die via de smartphone werkt, is gereed gemaakt om vervolgens aan een aantal dierenartsen van de NVWA laten zien. Omdat deze app in de eerste instantie voor de veterinaire sector gebruikt zal worden hebben de dierenartsen ‘meegekeken’ en mede input geleverd. Deze applicatie leek hun praktisch, het is minder omslachtig en kan tijd besparen.

Naar verwachting zal deze app 2de kwartaal dit jaar gereed zijn voor gebruik.

Tegen die tijd komen wij bij u terug.