Webschermen e-CertNL nieuwe stijl

Met laptops op tafel schetsen twee mannen op papier.

04-09-2019 | De applicatie voor het aanvragen van exportcertificaten is vernieuwd. Log hiervoor in via de normale route vanaf e-CertNL. In het portaal waar u de juiste sector kiest, heeft u via de normale link toegang tot de nieuwe applicatie.

We begrijpen dat u even moet wennen aan de nieuwe stijl van de webapplicatie. De werking van de te tonen webschermen verloopt in 3 stappen 1. Pagina wordt direct getoond, 2. Gegevens worden opgehaald vanuit de database, 3. Vervolgens worden de datagegevens ingelezen in het scherm. U dient dus rekening te houden met deze opbouw voordat u handelingen kunt verrichten.

De adresgegevens in de webapplicatie worden opgeslagen in ADRESSEN in de database. Dit wordt gedaan om in de toekomst de elektronische uitwisselingen te realiseren. Dit betekent dat u nieuwe adressen in de nieuwe applicatie moet toevoegen en geen adressen meer in de oude applicatie mag toevoegen.

De belangrijkste wijzigingen

We hebben een pdf samengesteld met de belangrijkste veranderingen op een rij: e-CertNL handleiding nieuwe webschermen. Hierin wordt het nieuwe hoofdmenu toegelicht, het zoekscherm, hoe u zelf kolommen kunt kiezen in het overzicht van aanvragen en de nieuwe statuskolom met bijbehorende iconen (zie ook: Toelichting op nieuwe statussen).


Voorbeelden van de nieuwe iconen bij statussen.

Planning

De komende drie maanden heeft u de tijd om kennis te maken met de nieuwe schermen. Qua functionaliteit zijn er geen veranderingen in het aanvraagproces. Dus de verwachting is dat het overschakelen redelijk eenvoudig wordt. Tijdens deze drie maanden nodigen wij u ook uit om actief feedback te geven op de nieuwe applicatie. Zo kunnen we de gebruiksvriendelijkheid verder met u optimaliseren. Vragen kunt u kwijt bij de helpdesk van uw sector.

Tijdens de periode van overschakelen blijft de ‘oude’ applicatie ook toegankelijk, deze vindt u onderaan in het portaal met het overzicht van sectoren. Zo kunt u zelf met uw team inplannen wanneer u overschakelt.

Verbeteringen aan e-CertNL

Om u inzicht te geven in hoe wij het proces inrichten rondom verbeterwensen, hebben we een korte animatie gemaakt.