Meldingen

Wilt u de meldingen direct per RSS ontvangen, abonneer u dan op onze rss-feed:

Nieuwe werking Transportmiddel

Vanaf morgen wordt er een aanpassing gedaan aan het opgeven Transportgegevens. Om de elektronische uitwisseling beter te kunnen regelen wordt de Soort transport en transportmiddel samengevoegd in een lijst in Transportmiddel.

De werking van de nieuwe Transportmiddel is als volgt in transportmiddel moet de tekst overeenkomen met een van de waarden van de relevante lijst.

Wanneer dat niet zo is dan moet de Transportregel verwijderd en opnieuw aangemaakt worden dan wordt de relevante Soort transport uit de lijst vastgelegd.

Bij het kopiëren van een aanvraag kan het systeem bij het opslaan van transportgegevens een melding “no data found” geven wanneer transportmiddel leeg is. In dit geval moet deze transport regel verwijderen en opnieuw opvoeren. Wanneer de transportregel(s) met een juiste waarde uit de lijst wordt opgeslagen, dan wordt de kopieerslag succesvol voltooid.

Webschermen e-CertNL nieuwe stijl

Webschermen e-CertNL nieuwe stijl

De applicatie voor het aanvragen van exportcertificaten voor de sectoren Veterinair Algemeen, Diverse producten Fytosanitair, Zaaizaden en Bomen en jonge planten is vernieuwd. Vanaf maandag 29 september kunt u kennismaken met de nieuwe applicatie. Log hiervoor in via de normale route vanaf e-CertNL. In het portaal waar u de juiste sector kiest, heeft u via de normale link toegang tot de nieuwe applicatie. De oude applicatie link staat onderin het portaal (scrollen).

De belangrijkste wijzigingen

We hebben een pdf samengesteld met de belangrijkste veranderingen op een rij: e-CertNL handleiding nieuwe webschermen. Hierin wordt het nieuwe hoofdmenu toegelicht, het zoekscherm, hoe u zelf kolommen kunt kiezen in het overzicht van aanvragen en de nieuwe statuskolom met bijbehorende iconen (zie ook: Toelichting op nieuwe statussen).

Transport

Er is een wijziging doorgevoerd in zowel de oude als nieuwe webschermen bij transport is Soort transport en Transportmiddel 1 kolom geworden Transportmiddel. (vertaling op het certificaat is geautomatiseerd)