Meldingen

Wilt u de meldingen direct per RSS ontvangen, abonneer u dan op onze rss-feed:

Webschermen e-CertNL nieuwe stijl

De applicatie voor het aanvragen van exportcertificaten voor sectoren is vernieuwd. Log hiervoor in via de normale route vanaf e-CertNL. In het portaal waar u de juiste sector kiest, heeft u via de normale link toegang tot de nieuwe applicatie. De oude applicatie link staat onderin het portaal (scrollen).

We begrijpen dat u even moet wennen aan de nieuwe stijl van de webapplicatie. De werking van de te tonen webschermen verloopt in 3 stappen 1. Pagina wordt direct getoond, 2. Gegevens worden opgehaald vanuit de database, 3. Vervolgens worden de datagegevens ingelezen in het scherm. U dient dus rekening te houden met deze opbouw voordat u handelingen kunt verrichten.

De adresgegevens in de webapplicatie worden opgeslagen in ADRESSEN in de database. Dit wordt gedaan om in de toekomst de elektronische uitwisselingen te realiseren. Dit betekent dat u nieuwe adressen in de nieuwe applicatie moet toevoegen en geen adressen meer in de oude applicatie mag toevoegen.

De belangrijkste wijzigingen

We hebben een pdf samengesteld met de belangrijkste veranderingen op een rij: e-CertNL handleiding nieuwe webschermen. Hierin wordt het nieuwe hoofdmenu toegelicht, het zoekscherm, hoe u zelf kolommen kunt kiezen in het overzicht van aanvragen en de nieuwe statuskolom met bijbehorende iconen (zie ook: Toelichting op nieuwe statussen).

Nieuwe werking Transportmiddel

Vanaf morgen wordt er een aanpassing gedaan aan het opgeven Transportgegevens. Om de elektronische uitwisseling beter te kunnen regelen wordt de Soort transport en transportmiddel samengevoegd in een lijst in Transportmiddel. De gekozen transportmiddel wordt automatisch vertaalt op het certificaat.

De werking van de nieuwe Transportmiddel is als volgt in transportmiddel moet de tekst overeenkomen met een van de waarden van de relevante lijst.

Wanneer dat niet zo is dan moet de Transportregel worden verwijderd en opnieuw worden aangemaakt zodat de relevante Soort transport uit de lijst vastgelegd.

Bij het kopiëren van een aanvraag kan het systeem bij het opslaan van transportgegevens een melding “no data found” geven wanneer transportmiddel leeg is. In dit geval moet deze transport regel verwijderen en opnieuw opvoeren. Wanneer de transportregel(s) met een juiste waarde uit de lijst wordt opgeslagen, dan wordt de kopieerslag succesvol voltooid.

Melding bij transportgegevens