Herinnering per e-mail als aanvraag neigt te verlopen (Vlees en vleesproducten)

17-03-2021 |

Voor de sector CVV Vlees en vleesproducten is een e-mail functionaliteit ingericht voor exportwaardige aanvragen, welke papierloos afgehandeld worden, om te voorkomen dat de aanvraag ongewenst verloopt en zendingen daardoor vast komen te staan.

Vanaf 22 maart 2021 staat deze functionaliteit dagelijks om 12:00 in de middag ingepland en verstuurt op de dag van export een e-mail als de inspectie in het systeem volledig is goedgekeurd maar er nog geen afgifte van het certificaat is aangevraagd. De e-mail wordt als herinnering verstuurd naar de e-mailadressen voor meldingen en staat standaard aan, dit kunt u terug vinden onder Rollen en rechten op het tabblad Bedrijfsgegevens. Op basis van de herinnering kan de aanvrager alsnog afgifte van het certificaat aanvragen.

Schermvoorbeeld van positie voor de optie om een hereinnering per e-mail te ontvangen.

Zodra alle inspectieresultaten zijn goed gekeurd kan het zijn dat het eerst nog nodig is om op Controleer Zekerheden te klikken voordat de Afgifte documenten knop beschikbaar komt. Verder is in overleg tussen de sector en de toezichthouder besloten om het tijdslot voor China afgifte documenten aan te kunnen vragen van 14:00 uur verplaatst naar 16:00 uur.