Inkomend studiebezoek Jordanië

De Jordaanse delegatie met de Nederlandse collega's bij een bedrijfsbezoek.21-11-2022 |

Nederland en Jordanië hebben een samenwerking op handelsbevordering en het wegnemen van grensbarrières. In Jordanië wordt op dit moment gewerkt aan de introductie van e-Certificering. Jordanië wordt daarbij geassisteerd door GIZ, de organisatie die voor Duitsland werkt aan ontwikkelings­samenwerking en handelsbevordering onder donatie van de Global Alliance for Trade Facilitation. Zowel GIZ als Global Alliance werken regelmatig samen met het team van e-CertNL ter versterking van hun individuele activiteiten.

Omdat Nederland veel ervaring heeft met innovatie van Agrarische Inspecties bij Grenspassages heeft een delegatie uit Jordanië dit voorjaar een studiebezoek gebracht aan e-CertNL.
Het programma omvatte presentaties van zowel de Nederlandse als Jordanese delegatie over het gebruik van ICT in de Certificering.

Daarnaast zijn samen met KCB bedrijfsbezoeken afgelegd om aan de delegatie uit Jordanië in de praktijk te laten zien hoe NVWA, KCB en het agrarische bedrijfsleven samen voortdurend aan de verbetering van de certificering van agrarische producten werken. Na afloop van het studiebezoek is veel waardering ontvangen voor het geboden programma en afgesproken dat beide landen gaan samenwerken aan de digitale transformatie van de certificering.

Impressie van de bijeenkomst van het studiebezoek van de delegatie uit Jordanië bij e-CertNL.