Inkomend studiebezoek Tanzania

29-05-2024 |

In de week van 13 mei kregen wij een delegatie uit Tanzania van de Tanzania Plant Health and Pesticides Authority (TPHPA) op studiebezoek. De delegatie was aanwezig onder aanvoering van hun DG (directeur generaal). Dit bezoek maakt onderdeel uit van een al langer lopende samenwerking waarbij we onze kennis rondom het elektronisch certificeren meegeven. Het is daarbij de bedoeling dat ze binnen Tanzania uiteindelijk ook in staat zijn hun certificaten volledig digitaal te maken en verwerken (inclusief digitale handtekening).

Foto boven het artikel: Van links naar rechts: Floris Ingen Housz (manager e-CertNL), Gabriel Mganga (TARI-Tengeru), Scholastica Assenga (TPHPA), Martin Boerma (senior inspecteur e-CertNL), Mdili Katemani (TPHPA), Joseph Ndunguru (DG-TPHPA), Edwin Lakerveld (kwartiermaker directeur Handelstoezicht), Lex Moret (specialist e-CertNL), Heri Kateme (TPHPA), Olga Chaula (Info-wise Ltd), Bart Pauwels (Landbouwraden), Madock Chiwenda (Info-wise Ltd).

Vergadering met de delegaties uit Tanzania en Nederland.

Na opening van het bezoek door Edwin Lakerveld werd deze week vooral veel functionele en technische kennis uitgewisseld over de wijze waarop wij werken met e-CertNL. Bij deze week hoorde ook een bezoek aan Naktuinbouw en een tweetal bedrijven in het Westland waar we in de praktijk een import en een export inspectie konden bijwonen. Zo konden wij zelf in de praktijk meemaken hoe de inspecties volledig digitaal konden plaatsvinden door e-CertNL. De delegatie heeft ons op de laatste dag van de week op de hoogte gebracht van hun eigen progressie met betrekking tot de digitale verwerking van certificaten. Dit proces blijven wij uiteraard volgen en ze kunnen rekenen op onze hulp en kennis waar nodig.

Impressie van het bezoek