Studiebezoek DVFA aan team e-CertNL

24-07-2023 |

In het studiebezoek wil de Danish Veterinary and Food Administration (DVFA) van het Ministerie van Voedselvoorziening, Landbouw en Visserij uit Denemarken geïnformeerd worden over de geleerde lessen en de stand van zaken door de collega’s en experts van e-CertNL van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

DVFA zal binnenkort live gaan met hun eigen e-Certificerings-systeem en heeft het team e-CertNL eerder in 2015 bezocht voor informatie ter ontwikkeling van dit systeem. Het is prettig om te zien dat oplossingen die bedacht zijn door team e-CertNL nu ook in het Deense systeem terecht zijn gekomen. Maar er (b)lijkt ook iets te halen, want bij de demonstratie van het systeem uit Denemarken is te zien dat er vrij gemakkelijk een certificaat gemaakt kan worden dat voldoet aan het EU (Traces) formaat. Mogelijk is er vanuit Denemarken een oplossing om deze formaten gemakkelijker te verwerken. Door nauwe samenwerking kan, vooral voor CoA (Afdeling Certificeren op Afstand), veel voordeel behaald worden als deze formaten ook in e-CertNL beter ondersteund worden. De samenwerking met DVFA en NVWA is vruchtbaar, lessen worden van elkaar geleerd om succesvoller te zijn!

Het was een aangenaam en effectief bezoek met als afsluiting een werkbezoek aan Nestlé Nederland te Nunspeet (een geavanceerde babyvoedingsfabriek tevens Nestlé Health Science centre).
De producten van Nestlé worden wereldwijd geëxporteerd (met certificaten via e-CertNL) naar circa 140 markten met in totaal 500 unieke product/land combinaties.

Foto van links naar rechts: Erwin Kremer (Export Manager Nestlë), Lotte Thorndahl (Special Veterinary Advisor, DVFA), Lex Moret (Head of Delegation and Deputy Manager e-CertNL), Andreas Lund Feilberg (Scientific officer at the Department of International Trade, DVFA), Maria Birte Broch (Scientific officer at the Department of International Trade, DVFA), Martin Boerma (Data Architect e-CertNL), Shakoentela Bihari (Coordinator international visits e-CertNL).