Browser support

Logo van de browser Miscrosoft Internet Explorer06-03-2020 |

Vanaf 31 maart 2020 stopt de NVWA met de ondersteuning van oudere versies van Internet Explorer voor het aanvragen van exportcertificaten via e-CertNL.

In de loop van 2019 is voor alle sectoren die gebruikmaken van e-CertNL voor het aanvragen van exportcertificaten de nieuwe web-applicatie beschikbaar gekomen. Deze applicatie is gebouwd op moderne webstandaarden en bij de ontwikkeling ervan is gebruik gemaakt van allerlei technieken om het aanvragen te vereenvoudigen. Tijdens de acceptatietests die worden uitgevoerd, blijkt dat oudere versies van Internet Explorer hiermee problemen hebben. Microsoft zelf heeft de ondersteuning van deze browser al ruim vier jaar geleden beëindigd.

Bericht van Microsoft


Ondersteuning voor oudere versies van Internet
Explorer is beëindigd

Op 12-1-2016 is de ondersteuning voor Internet Explorer (IE) 10 en ouder beëindigd. Beveiligingsupdates, compatibiliteitsoplossingen en technische ondersteuning voor IE 11 op Windows 7, 8.1 en 10 gaat gewoon verder.

Wat betekent dit?

Het is tijd om in actie te komen. Na 12-1-2016 zal Microsoft geen beveiligingsupdates of technische ondersteuning meer bieden voor de oude versie van Internet Explorer. Regelmatige beveiligingsupdates helpen computers beschermen, dus is up-to-date blijven belangrijk.

Microsoft Edge

Op Windows 10 is Microsoft Edge een veiligere, snellere en productievere manier om te surfen op internet. Microsoft Edge kan worden geconfigureerd om terug te schakelen naar internet Explorer 11 voor sites die achterwaartse compatibiliteit nodig hebben. Het upgraden van apps naar moderne normen is de beste langetermijnstrategie, maar klanten kunnen gebruikmaken van de achterwaartse compatibiliteit in Internet Explorer 11 om web-apps naar eigen planning te upgraden.

Zie ook berichtgeving
www.microsoft.com/nl-nl/microsoft-365/windows/end-of-ie-support
En veelgestelde vragen:
support.microsoft.com/nl-nl/help/17454/lifecycle-faq-internet-explorer

Mocht uw bedrijf nog steeds gebruikmaken van een verouderde browser, dan adviseren wij u om over te stappen naar een moderne versie.
Browsers die worden ondersteund (en waar de opgeleverde functionaliteit in getest is) zijn onder meer:

  • Microsoft Edge (vanaf v.2)
  • Google Chrome (vanaf v.1)
  • Mozilla Firefox (vanaf v.3)
  • Apple Safari (vanaf v.6)

Mocht u dus nog gebruik maken van eerdere versie, stap dan over naar een recente versie. Vanaf 31 maart gaan we bij het gebruik van e-CertNL ondersteuning voor oudere browsers beëindigen. Problemen voortvloeiend uit oudere versies kunnen we niet meer in behandeling nemen. Heeft u hierover nog vragen, neem dan contact op met de helpdesk van uw sector, zie e-cert.nl/organisatie/contact