Ontwikkelagenda e-CertNL

Epics

Epics zijn grote wijzigingen aan de applicatie, deze wordt opgedeeld in user stories, dit zijn werkende delen van de software die los van elkaar kunnen worden opgeleverd en geïmplementeerd.

  • Continu verbeteren
    Naast nieuwe ontwikkelingen in wetgeving, technische randvoorwaarden en functionele aanpassingen, kunnen beheerders en ontwikkelaars ideeën aandragen om de werking van de applicatie te verbeteren. Dit is een continu proces van verbetering waarvoor in de ontwikkelsprints ruimte voor wordt gereserveerd. Momenteel staan de volgende aanpassingen als belangrijkste gemarkeerd:
    1. Performance verbeteren van de applicatie, aan zowel de database-kant als de ‘front-end’
    2. Webschermen vereenvoudigen voor gebruikers
    3. Minder ‘clicks’ – het terugbrengen van het aantal handelingen voor het afronden van een aanvraag
    4. Uitbreiding van de ‘Veel gestelde vragen’
    5. Standaardisering van adres-notatie naar Europese norm, ofwel “EED-adressen”
    6. Uitfaseren oude webschermen (incl. gebruikersenquête)
    7. Uniformering in webservice en webschermen van niveau’s (zending, partij, grondstof) in sector Diervoeder
    8. Uitbreiden/verbeteren beschikbare “voorraadregister”-functionaliteit naar andere sectoren (op basis van voorraadregister Fyto)
    9. Beheer werkzaamheden e-CertNL
       
  • Wijzigingsverzoeken
    De wijzigingsverzoeken bevatten wensen van verschillende sectoren die zijn afgestemd is met het CAB/CDB (“Change Advisory Board” en “Change Descision Board”).
    1. Prototype voor het invoeren van importgegevens rond “CHED A” imports (“Common Health Entry Documents”, A staat voor “Levende have”
    2. Digitaal handtekeningen-boek voor inspecteurs
    3. Digitale uitwisseling (virtuele inspecteur/DOM controle, Open Data zaaizaden, Database met verklaringsteksten)
    4. Voorraadregisters uitbreiden en verbeteren van de beschikbare functionaliteit naar andere sectoren (voorraadregister Fyto)
    5. Alternatief voor het vastleggen en beheren van “Eigen zekerheden” (sector Zaaizaden)
    6. CZU opslaglocatie (beheerschermen)
    7. Het KCB is bezig om een eigen inspectiesysteem te bouwen als vervanging van IBP. Hiervoor is het nodig om de import- en exportaanvragen op een andere manier middels een webservice aan te bieden aan het KCB.
       
  • Brexit
    De BCS aanpassingen voor de Brexit. Voor de fytosanitaire exportzendingen wordt een ‘erkenningsregeling’ gebouwd waarmee een deel van de zendingen door het bedrijfsleven zelf gecontroleerd mogen worden. Hiervoor worden aanpassingen aan e-CertNL en IBP gedaan om het inspectieproces goed te kunnen ondersteunen.
     
  •  Uncefact Guideline (Implementaties)
    Het aansluiten op de Europese standaarden (UN-CEFACT) en de werkzaamheden die dit met zich meebrengt, worden in deze “Epic” ondergebracht.
     
  • Mest nationaal applicatie
    De applicatie om nationale transporten van mest vooraf aan te melden, te volgen, af te melden met of zonder opmerkingen van leverancier en ontvanger te registreren.
     
  • Website e-CertNL
    Hierbij werken we aan functionaliteiten op de website www.e-Cert.nl te verbeteren, waaronder de toegankelijkheid van de website.
     
  • Automatisch testen
    Uiteraard moeten ontwikkelde functionaliteiten voldoen aan de kwaliteitsstandaarden van de NVWA. In deze Epic werken we aan het verbeteren van het automatisch testen. Dit doen we om de kwaliteit van de opgeleverde software te borgen.