Stappenplan webservices

Stap 1 Aanmelden

Gebruik het aanmeldformulier als u (voor uw klant) gebruik wil gaan maken van de webservice. Binnen 5 werkdagen krijgt u een mail met toelichting over het gebruik. U ontvangt dan ook een voorlopige ‘beveiligingssleutel’ die u nodig heeft om in te loggen op de acceptatieomgeving.

Stap 2 Acceptatieomgeving

Met het account kunt u inloggen op de acceptatie-omgeving via de noodprocedure. Bij deze noodprocedure heeft u geen eHerkenning nodig. Inloggen gaat via: https://e-certnl-acc.nvwa.nl/authenticatie/noodprocedure

Vul achtereenvolgens deze gegevens (van uw klant) in:

  • KvK-nummer (8 cijfers)
  • Vestigingsnummer (12 cijfers)
  • Wachtwoord (deze wordt u toegestuurd in de eerste bevestigingsmail, u kunt deze als u bent ingelogd via de noodprocedure zelf aanpassen in de tab Bedrijfsgegevens, zie ook: Beveiliginsgsleutel (bij Webservices).
  • Kies uw sector om juiste toepassing te openen en kies “Volgende”
Schermvoorbeeld van de inlogpagina via de noodprocedure.

Hierna ontvangt u een eenmalige code per e-mail die u invoert op het volgende scherm. Het e-mailadres voor het ontvangen van de codes heeft u opgegeven via het aanmeldformulier. Kies dan “Volgende” om de applicatie te starten. Let op: de code hoort bij een specifieke browser-sessie, maar wordt wel mogelijk gestuurd aan meerdere e-mailadressen als die zijn ingevuld bij Bedrijfsgegevens.

Schermvoorbeeld van stap 2 in de noodprocedure (invullen van code die per e-mail is verstuurd.

Als u deze stap heeft doorlopen, weet u zeker dat de inloggegevens kloppen, deze gebruikt u ook bij het communiceren met de webservice.

Stap 3 Testbericht versturen

Om de verbinding te testen, kunt u gebruikmaken van een testbericht via de CLE-webservice, bericht CLE309U, zie verder de toelichting bij Documentatie B2G & CLE.