Wijzigen van afgewezen vervoer

Wanneer een leverancier of afnemer het vervoer afwijst, krijgt u daarvan een bericht per e-mail.  Ook als vervoerder kunt u het vervoer afwijzen, waarna u de vooraanmelding kunt aanpassen. Hoe dit afwijzen werkt vindt u onder Bevestigingsmelding.

Wanneer u het e-mailbericht krijgt, kijkt u in overzicht met vooraanmeldingen. Het vervoer heeft nu de status Pas gegevens aan.

Schermafbeelding van overzicht vooraanmeldingen met accent op regel met de status 'Pas gegevens aan'.

Klik op de regel van het vervoer en klik daarna in de blauwe taakbalk op Openen. De vooraanmelding opent en u kunt de gegevens aanpassen. U kunt alleen velden aanpassen, die zijn opengezet door degene die het transport heeft afgewezen. Deze velden zijn wit met een blauwe lijn eronder. De grijze invulvelden kunt u niet veranderen.

Schermvoorbeeld met melding dat gegevens zijn aangepast

Na het aanpassen van de gegevens klikt u op Bewaar. Daarna controleert u opnieuw de zekerheden (in tabblad 3. Zekerheden) en doet de startmelding (in tabblad 4. Startmelding). Als de startmelding is verwerkt, dan krijgen de leverancier en afnemer een nieuwe e-mail dat ze het vervoer moeten bevestigen.