Voertuig defect melden

Tijdens het vervoer kan het gebeuren dat uw voertuig, GR/GPS-, bemonsterings- of verpakkingsapparatuur niet goed werkt. Dit meldt u via de webschermen van e-CertNL of via uw bedrijfsmanagementsysteem. Deze functie is alleen beschikbaar voor Standaard vervoer waarbij u rijdt met vervoermiddelen met GR/GPS apparatuur. Voor alle andere typen kunt u geen voertuigen defect melden.

Doorgeven in e-CertNL

Klik bij Vooraanmelding op het tabblad Lopend vervoer.

Schermvoorbeeld van de tab Lopend vervoer met een geopende regel.

Open de vooraanmelding en klik op tabblad 1. Vervoer en ga naar beneden naar het onderdeel Vervoer.

Schermvoorbeeld van geopend vervoer, tab Vervoer.

Als u op Voertuig defect melden klikt, krijgt u een extra scherm met de gegevens van het voertuig. Geef rechts in de lijst aan wat er defect is en geef een toelichting als u dat wilt. Met de knop Verstuur verstuurt u de defectmelding.

e-CertNL geeft met opmerkingscode 55 door aan RVO dat het apparaat defect is. RVO weet hierdoor dat er mogelijk geen analyseresultaten van het laboratorium binnenkomen en berekent de hoeveelheden fosfaat en stikstof met de normen die bij de mestcode horen. RVO doet een herberekening als er wel analyseresultaten beschikbaar komen.

Wilt u doorgeven dat uw voertuig of apparatuur weer werkt? Dat doet u in het tabblad ‘Voertuigen’ bij Bedrijfsgegevens in het hoofdmenu.