Nameldingen

In het tabblad Nameldingen vindt u vervoer dat via de offline app van rVDM is aangemaakt. De vervoerder heeft een vervoer via deze app aan u toegekend voor verdere verwerking, zodat u er een vooraanmelding bij kunt maken. Deze functionaliteit is nu nog niet beschikbaar.

Maakt u gebruik van de App van een bedrijfsmanagementpakket? Volg dan de instructies van uw softwareleverancier voor het namelden.

Papieren VDM

Op deze pagina kunt u via de knop Namelding een vervoer namelden dat u met een papieren VDM heeft gereden omdat u niet kon melden in e-CertNL..

Schermafdruk van het tabbald Nameldingen.

Als u klikt op Namelding, krijgt u een pop-up scherm waar u de volgende gegevens invult:

Geplande laaddatum: de datum waarop u het vervoer hebt geladen, dit zal dus in het verleden zijn.
rVDM-nummer: dit nummer hoort bij het vervoer, vul het VDM-nummer in en klik op Zoek, zo wordt het juiste nummer van het VDM gekoppeld aan de vooraanmelding.
Reden van namelden: Geef aan waarom u een namelding doet en niet eerder via rVDM kon werken.
Type vervoer: Geef aan welk type vervoer u heeft gereden. Als u niet weet welke type vervoer het juiste is, kunt u via Help mij kiezen bepalen welk type past.

Schermvoorbeeld van pop-up venster bij het doen van een namelding.

Klik op Volgende voor het overzicht van meldingen en kies Maak vooraanmelding om de vooraanmelding te koppelen aan het rVDM.

Daarna volgt u de stappen die u ook bij een ‘normaal’ gemeld transport zou volgen. Zorg dat u alle meldingen doet. Zodra alle meldingen zijn gedaan stuurt e-cert.nl een verzoek om te bevestigen naar leverancier en afnemer.