Tabblad Documenten

Schermvoorbeeld van het tabblad Documenten.

Bij de exportdocumenten ziet u de aangevraagde documenten in pdf staan. Vraag deze pas op, als u daadwerkelijk op de knop Vraag afgifte documenten aan heeft geklikt. Deze knop wordt aanklikbaar als u aanvinkt dat u aan de eisen voldoet.

Wanneer u aanvinkt, dat u direct de startmelding wilt doen, dan wordt de vooraanmelding inclusief startmelding overgezet naar rVDM. Daar vult u tijdens het transport de verdere rVDM-gegevens (de laadmelding, weegmelding en losmelding) in om te voldoen aan uw verplichtingen voor de meststoffenwet. Vinkt u niet aan, dat u een startmelding wilt doen? Dan doet u dit in rVDM Vooraanmelding of de rVDM-app.

Heeft u het vinkje Maak ook een rVDM aan gezet en op de knop Vraag afgifte documenten aan geklikt? Dan kunt u de exportaanvraag niet meer wijzigen. Wel kunt u enkele gegevens, zoals het kenteken, het opslagnummer bij RVO en sommige opmerkingscodes nog aanpassen.

Over het invullen van rVDM volgt u dezelfde stappen als voor een nationaal transport, zie ook Vooraanmelding in deze handleiding.