Startmelding

U verstuurt de startmelding via de website e-Cert.nl (tabblad 4. Startmelding) of met de rVDM-app. Als u een bedrijfsmanagementsysteem (bms) heeft, kunt u ook de webservice gebruiken.

rVDM-app

Een startmelding via de rVDM-app geeft u door op uw mobiele telefoon of tablet. Op de pagina rVDM-app leest u meer over inloggen in en het installeren van de mobiele rVDM-app.

Twee tabbladen

  • In de app ziet u 2 tabbladen: Vervoer: hier vindt u een overzicht van alle transporten waarbij u een rol speelt. Dit kan zijn als vervoerder, leverancier of afnemer van de mest. In het voorbeeld hieronder zijn 2 transporten actief.
  • Te bevestigen: hier staan transporten die u nog moet bevestigen.

Klik op het vervoer om de gegevens te zien of een melding door te geven. In het voorbeeld hieronder heeft het vervoer de status Vooraanmelding akkoord. U kunt dan de startmelding doorgeven.

1 Stappen en meldingen in het vervoer

In het balkje bovenaan ziet u de stappen waarvoor u of een andere partij een melding moet doorgeven. Welke stappen hier staan, hangt af van het vervoer. De meldingen die nog openstaan, hebben een open vakje. De melding waar u mee bezig bent heeft een oranje vakje met een wit potlood. Onder de balk staat ook welke melding op dat moment actief is.

2 Herkenning vervoer

U herkent het vervoer aan het nummer van de vooraanmelding of het rVDM-nummer. Heeft u het verkeerde vervoer geopend? Gebruik dan de Annuleer-knop onderin om terug te gaan naar de lijst.

3 Verklaring aanvinken

Voordat u een startmelding kunt versturen, moet u akkoord gaan met de verklaring. Daarna wordt de knop ‘Verstuur startmelding’ onderin actief.

4 Gegevens van uw vervoer

Hier staan alle gegevens die u bij de vooraanmelding heeft ingevuld.

5 en 6 Knoppenbalk

Op elke pagina in de app waar u iets kunt opslaan of versturen vindt u onderin de knoppenbalk. Soms kunt u knoppen nog niet te gebruiken (grijs) omdat u eerst akkoord moet gaan. Als u de startmelding heeft verstuurd, dan gaat u automatisch terug naar het overzicht met alle transporten.