Losmelding

Standaard vervoer

De GR/GPS-apparatuur verstuurt de losmelding. Dat bericht ziet u daarna in e-CertNL. Soms moet u de losmelding handmatig doorgeven. Bijvoorbeeld door een probleem met de apparatuur. Dit kan in e-CertNL en met de rVDM-app.

Doorgeven in e-CertNL

Schermvoorbeeld van tab 5. Laden/lossen met een actieve knop Losmelding.

Bij lopend vervoer vindt u in tabblad 5. Laden/lossen een rij knoppen om verschillende meldingen door te geven. Welke knoppen actief zijn, is afhankelijk van het type vervoer. Als u op Losmelding klikt, verschijnt er een pop-upscherm.

Schermvoorbeeld van de pop-up voor het doorgeven van een losmelding (standaard vervoer).

Bij de losmelding geeft u bij standaard vervoer de datum, tijd en postcode van de losplaats door. U geeft ook aan waarom u deze melding handmatig verstuurt.

Doorgeven met rVDM-app

Schermafbeelding van het versturen van een losmelding via rVDM-app.

Geeft u bij standaard vervoer een losmelding door via de rVDM-app? Dan geeft u ook aan waarom u de melding handmatig verstuurt.

Maatwerk vervoer

Bij maatwerk vervoer worden de weeg- en losmelding in één keer verstuurd.Dit kan in e-CertNL en met de rVDM-app.

Schermvoorbeeld van tab 5. Laden/lossen met een actieve knop Losmelding.

Bij lopend vervoer vindt u in tab 5. Laden/lossen een rij knoppen om verschillende meldingen door te geven. Welke knoppen actief zijn is afhankelijk van het type vervoer. Als u op Losmelding klikt, verschijnt er een pop-upscherm.

Schermvoorbeeld van de pop-up voor het doorgeven van een losmelding (maatwerk vervoer).

Doorgeven met rVDM-app

Maakt u gebruik van maatwerk vervoer en bent u de vervoerder en leverancier? Dan kunt u aanvinken dat u de bevestigingsmelding tegelijk met de losmelding wilt versturen.